دیدار جیک سالیوان با کابینه جنگی نتانیاهو-راهبرد معاصر

دیدار جیک سالیوان با کابینه جنگی نتانیاهو

مشاور امنیت ملی کاخ سفید که به فلسطین اشغالی سفر کرده با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل و کابینه امنیتی او دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۳ - ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 14
کد خبر: ۲۱۸۵۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید که به فلسطین اشغالی سفر کرده با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل و کابینه امنیتی او دیدار کرد.

 

منابع خبری گزارش داده‌اند در این دیدار مشاور امنیت داخلی اسرائیل نیز حضور داشت. برت مک‌گورک، مشاور ارشد رئیس‌جمهور آمریکا در مسائل خاورمیانه نیز از جمله دیگر حاضران در این جلسه است.

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ساعاتی قبل‌تر علی‌رغم شدت گرفتن هشدارهای بین‌المللی درباره افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه گفته بود هیچ چیز باعث توقف اسرائیل نخواهد شد.

 

طبق گزارش وبگاه شبکه خبری ان‌بی‌سی، نتانیاهو در اظهاراتی شامگاه چهارشنبه در جمع نظامیان اسرائیلی مدعی شد ارتش اسرائیل جنگ را تا زمان رسیدن به پیروزی قاطع ادامه خواهد داد.

 

نتانیاهو گفت: «تا پایان، کار را ادامه خواهیم داد؛ تا وقتی که به پیروزی دست پیدا کنیم نه چیزی کمتر. هیچ چیز ما را متوقف نخواهد کرد. من این را علی‌رغم رنج‌های زیادی که وجود دارد و همچنین علی‌رغم فشارهای بین‌المللی می‌گویم.»

 

پیش از آن، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در انتقادی کم‌سابقه از اسرائیل گفته بود کابینه نتانیاهو بایستی تغییر کند. بایدن همچنین گفته بود که حمایت بین‌المللی از عملیات جنگی اسرائیل در غزه رو به کاهش است.

 

با وجود این، اظهارات بایدن به معنی اقدام عملی برای پایان دادن به جنگی که به کشته شده هزاران غیرنظامی در غزه منجر شده نبوده است.

 

روز سه‌‌شنبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که خواستار برقراری آتش‌بس در غزه است. آمریکا یکی از معدود کشورهایی بود که به این قطعنامه رأی مخالف داد. دولت آمریکا قبل‌تر از آن قطعنامه دیگری را در شورای امنیت که هدف مشابهی داشت وتو کرد.

 

آمریکا از زمان آغاز حملات نظامی اسرائیل در غزه اصلی‌ترین حامی این رژیم بوده و با ارسال سلاح و حمایت‌های سیاسی به شعله‌ور کردن آتش جنگ کمک کرده است.

 

دولت جو بایدن در هفته‌های آغاز جنگ در برابر درخواست‌های مستمر برای کمک به برقراری آتش‌بس در غزه گفته بود که کاخ سفید تنها از «وقفه‌های جنگی» در غزه حمایت می‌کند و طرفدار آتش‌بس که می‌تواند به نفع حماس تمام شود نیست.

 

این در حالی است که فعالان حقوق بشر و برخی از سیاستمداران حزب دموکرات بارها از بایدن خواسته‌اند اسرائیل را برای پایان عملیاتی که به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شده تحت فشار قرار دهد.

 

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

 

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

 

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آن‌طورکه تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.

 

وزارت بهداشت غزه امروز پنجشنبه اعلام کرد که شمار شهدا از زمان آغاز حملات اسرائیل در غزه به ۱۸ هزار و ۷۸۷ نفر رسیده است. 50 هزار و 897 نفر هم بر اثر این حملات زخمی شده‌اند.

 

ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد که از زمان آغاز تجاوز زمینی به نوار غزه، ۶۴۸ نظامی صهیونیست زخمی شده‌اند که حال ۱۴۶ نفر از آنان نیز وخیم است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده